Hallo! Ik ben Carina Calis, grafisch ontwerper en fotograaf van beroep. Ik woon sinds 2002 in Eemnes en in 2015 getrouwd met Wilbert. In 2017 zijn we de trotse ouders geworden van onze mooie dochter Aelynn. Ik hou van reizen (Amerika, Ierland, Italië, Portugal), taarten maken, lezen en winkelen (ik kan bijna geen winkel overslaan, vooral die gekke winkels met leuke goodies) en ook volg ik graag mooie fotografie workshops en seminars.

In 1999 haalde ik mijn diploma op het Grafisch Lyceum in Amsterdam en studeerde af als Grafisch Vormgever. Ondertussen werkte ik al bij Studio79 in Hilversum. Een groot reclamebureau met veel retail klanten (Avro, DHL, Postbank, Yves Rocher, Blokker, Essent etc) en leerde ik de fijne kneepjes van het vak onder leiding van een paar art-directors. Na drie jaar ben ik verder gaan kijken en heb ik bij diverse bedrijven gewerkt als DTP-er/vormgever in vastgoed (o.a. Bouwfonds Wonen, AM Wonen, Dura Vermeer), toen werd ik teruggevraagd door Studio79 en kwam ik terecht in de evenementenbranche (o.a. Peugeot, Delta Lloyd, Mitsubishi), retail en bij Studio Imago met uitgeverijen (o.a. Thieme Meulenhoff, Noordhof, Kluwer). Voor mijn volledige cv kijk gerust op mijn LinkedIn profiel.
In 2011 werkte ik al 3,5 jaar bij Imago Mediabuilders (voorheen Studio Imago) in Amersfoort. Om ons heen gingen er reclamebureau’s over de kop en failliet. Zo ook ging het mis bij Imago.

 Ik kreeg in mei 2011 te horen dat ik er door mijn leeftijd eruit gepikt ben en dat ik dus mijn baan kwijt zou raken. Dat betekende dus de ww. Enorm balen en zeker niet tof. Ze gaven aan dat ze me helemaal niet kwijt wilden. Heb je op dat moment natuurlijk even niets aan. Maar na 3 maanden kwam ik weer bij Imago werken, maar ditmaal als freelancer en dat wilde ik maar al te graag. In december 2011 melde ik me aan bij het kvk en toen werd CC Grafisch Ontwerp (CCgo) geboren. In de zomer van 2012 heb ik een half jaar parttime gewerkt bij een ander uitgeversbureau en in 2013 belandde ik parttime voor bijna 3 jaar op de marketingafdeling van Tunturi. In januari 2016 werd ik volledig zelfstandig en is Tunturi één van mijn grootste opdrachtgevers. En oud-collega’s verwijzen regelmatig toekomstige opdrachtgevers naar mij door!

Inmiddels heb ik een mooi en divers klantenbestand waar ik met recht trots op ben. De ene week of maand ben ik brochures aan het opmaken. Dan een huisstijl aan het ontwerpen en een dynamische website aan het bouwen. En daarbij fotografeer ik ook graag. Zie www.carinacalis.nl. Ook fotografeer ik voor bedrijven. Portretten en soms producten.

Waarom zou je voor CCgo moeten kiezen?
Ik denk graag mee en ik heb een frisse, creatieve kijk op grafische vormgeving om jou bedrijf of event een sterke eigen identiteit te geven. Het is belangrijk dat je met je logo, huisstijl (jouw identiteit) én website onderscheidt van de massa, en dat je met een heldere boodschap je doelgroep bereikt én aanspreekt. Ik (CCgo) heb scherpe ideeën over welk communicatiemiddel (advertentie, flyer, brochure…) en met welke vormgeving je de boodschap het beste kan overbrengen. Mijn idee is jouw ID!
Tevens ben ik sterk in het bewaken van je huidige huisstijl. Als freelancer ben ik ook inzetbaar.

Schroom niet en neem (vrijblijvend!) contact met me op, dan gaan we je wensen bespreken en kan ik een passende prijsopgave doen.

Enjoy life!

Hartelijke groet,
Carina

 

 

Foto gemaakt door: Karin Verhoog